Новини

Както знае всеки с Фейсбук профил, всеки ден се намира по нещо забавно, което човек да сподели с приятели, за да поцвилят и те, понякога до сълзи. В някои дни, обаче, информационните потоци са особено пълноводни и се налага цял блог да напишеш, щото иначе ще досадиш с линкове във фейса. И тъй.

Гълъб със заплашително послание до Моди арестуван в Индия

Да, и аз си помислих, че е майтап, ама не било. А може и да е, обаче за момента се води сериозна новина, както виждате. АФП е това, не Сън, нали. Естествено, Туитър е изригнал, за който иска да се хили и на остроумните реакции. Аз се умилих, да ви кажа, едно такова… ами трогателно е да ти пращат заплаха — при това една такава патетично поетична, по гълъб. Поне сокол да беше, нещо по-зверско. Нейсе, толкова си могат. Дано всичко си остане само повод за смешки, де, че и Индия, и Пакистан си имат Бомби.

БП разлива нефт в Северно море, няма да го чисти

Имам огромна слабост към БП. Това ми е абсолютно най-любимата нефтена компания, а Боб Дъдли ми е най-любимият човек на света изобщо. Няма как да не се възхитя на простото, но ефикасно решение, взето след разливането на неизяснено количество суров нефт в Северно море. Според Гардиън, БП си били признали за 95 тона. Според други източници нищо не са си признавали, освен факта на разлива. Все едно пък има значение — те щели да го оставят “да се разнесе”. Ами така, де, това море за какво е? И също така, малко ли ги одрусаха горките заради малката авария в Мексиканския залив? То не може всеки ден да кихат милиарди за чистене, я. Да проявим разбиране.

Проверителите на факти молят Тръмп да даде поне един

Тая е по-хубава и от гълъба. Асоциацията на фактопроверителите в Щатите пратила мейл на Тръмп с настояване в следващия дебат с Клинтън да каже поне един факт. Щото на предишния нито един не бил споменал. Първо нека отбележим как изглежда абревиатурата на въпросната асоциация: NOFACT. Ако е съзнателно (предполагам, че е), свалям им шапка на тези чудесни и много важни хора за чувството за хумор. Второ, реакцията на Тръмп е традиционно силна: фактите били имали либерален уклон. Говорете каквото щете, аз толкова добър цирк не помня да съм гледала някога. Реално е все тая, ама все тая кой от двамата ще стане президент, така че да се забавляваме докато можем, че после и ние ще трябва да гласуваме, а тук дори не са забавни кандидатите. Но да не си разваляме настроението. Обърнете внимание на последните реплики на Тръмп и президента на фактаджиите.

И за финал

Двусмисленото послание на един баптистки свещеник

Без да знае какви са мръсници британците (и най-вече уелсците, както знае всеки, гледал Being Human), клетият човечец решил да разпали, предполагам, богоугодни помисли с меко казано двусмислено послание. Не бил знаел, че имало било това послание двояк смисъл по Островите. Е, верно ли? Сякаш само там го има. Между другото, въпросният пастор явно е верен последовател на остроумната традиция по баптистките църкви, с все правописните грешки. Жив и здрав.

 

Advertisements

Tags: , , , , ,

Your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: