1001 нощи с Бела – A horror movie

Гледната точка е до входната врата на просторен мезонет. Почти цялата дясна стена е заета от френски прозорци, които обаче се отварят до един. На стената вляво от прозорците виси огромнейша плазма, за момента изключена. Пред нея има маса с тръбни крака и стъклен плот за осем души, около нея – плетени градински столове от ратан. Върху масата има глинена ваза с увяхнала върбинка и стръкове целина. На стола под плазмата има мраморна статуя, чиито черти поразително приличат на тези на Едуард Кълън. Срещу стената с плазмата има широка газова камина, в която е паднал по лице с глава в “дървата” Стефан Салваторе. На масата, със стрък целина в уста, лежи Ерик Нортмън. Подпрян на един от френските прозорци, с лице навън, е залепнал Деймън Салваторе. Вляво на камината, масата и плазмата има кожен диван-ъгъл, върху който са проснати братята Дийн и Сам Уинчестър. Току пред краката на оператора е изпружено безжизненото тяло на Бил Комптън. Бележка: Ролите се играят от актьорите, които ги изпълняват и в съответните сериали. Оттук нататък ще бъдат обозначавани с инициали.

Внезапно и напълно неочаквано плазмата се включва с “ПУК!”, което изправя на нокти зрителите. Екранът е изпълнен със снежинки, а героите започват да се размърдват с охкане и пъшкане.

СС и ДС едновременно: Елена?!

ЕН: Хрусссс! Бааа, каква е тая целина!

Всички се изправят и започват да се оглеждат невярващо. ДУ, като най-наблюдателен, забелязва старата дървена стълба, изгризана от дървояди, която води към горния етаж. Горната ѝ половина е, разбира се, потънала в сгъстяващ се мрак.

Внезапно снежинките от екрана на плазмата изчезват и се появява близък план на Бела Суон/Кълън на бял фон.

БСК: Къде е Спайк?

ДС се изблещва така, че му изскача лявото око, но той го прибира обратно преди някой да забележи. БК се вкаменява (ама буквално). СУ зяпва и челюстта му се откача от дясната страна. Брадичката на СС започва да трепери и по бузата му се търкулва сълза на ужас. ЕН запазва хладнокръвие, но по лекото потреперване на чатала му се забелязва, че всъщност е потресен до дън… душа. ДУ инстинктивно започва да оформя физиономията на Великия Пич, но насред усмивка самоконтролът му се пропуква и той започва да крещи от ужас. Скоро към крясъците му се присъединяват и останалите. Освен БК, който е вкаменен, но пък се зачервява от усилието да подтиска крясъка на ужас.

БСК: Имате една минута да се успокоите. След това ще ви разкажа защо сте тук.

ДУ се успокоява най-бързо и намества челюстта на брат си.

СУ: Мерси, брат.

ДУ: Тихо ся.

БК: Мпффф.

ДС към СС: Коя е тази?

СС: Не знам и не ща да знам. Къде е Елена?

ЕН фиксира образа на екрана с нетрепващ поглед. Чаталът му вече също е нетрепващ.

БСК: Успокоихте ли се? Ето и моята история. С Едуард бяхме щастливи, щастливи, щастливи, по цял ден си споделяхме чувствата, но незнайно защо той започна да закоравява. И като казвам закоравява, имам предвид да се превръща в камък. Това де, мрамор. Опитах се да му помогна като започнах все по-подробно и по-подробно да му споделям чувствата си, даже мислите, когато се случеше такава да мине през главата ми, но процесът изглежда е бил необратим. Самотна съм, няма с кого да си споделям, затова хвърлих мисловния (бел. ред. Тази дума трябва да се промени) си щит като рибарска мрежа и улових вас, за да ме разтушите и разведрите.

При последните думи ЕН губи контрол и издира лицето си с нокти. ДУ стиска челюсти и се чува хрущене от счупен зъб. Или два. СС се облива в сълзи, а ДС обръща гръб на останалите, за да не видят, че сега вече и двете му очи са изскочили. Намества ги, мърморейки:

ДС: Защо ли се хабя!

БК: Мммпффффф. Ссссссссс…

БСК: Не се опитвайте да ме намерите.

ДУ и СУ се вкопчват един в друг от ужас при това предположение.

БСК: Намирам се на горния етаж, в стаята зад третата врата отляво, но повтарям: не се опитвайте да ме намерите. Безполезно е. Никога няма да ви вържа.

ДУ и СУ се пускат с въздишка на облекчение, сълзите на СС в миг пресъхват, а ЕН пада на един от столовете, с внезапно омекнали от облекчение колене. ДС си вади дясното око и го подхвърля във въздуха от радост. После си го слага обратно.

БСК: Искам само да ви разкажа историята на моя живот.

Всички замират, а вкамененият БК внезапно и без предупреждение се разкаменява и надава вой на бездънен страх. Следва флашбек как един по-млад, по-неочукан от живота БК чете “Зазоряване” и си гризе ноктите. Секунда по-късно към писъка му се присъединява ДС, който току-що се е сетил, че е виждал корицата на една от книгите от Сагата.

БСК: Родена съм във Форкс, градчето с най-много дъждовни дни за годината в континенталната част на Съединените американски щати.

ДУ: А стига бе, ти сериозно ли?

СУ: Пич, не ѝ привличай вниманието!

БСК: Ако ме прекъсвате, докато се опитвам да ви разкажа историята на моя живот в детайли, ще ви сполети наказание!

Образът ѝ изчезва от екрана на плазмата, всички въздухват с облекчение, но то не трае дълго, тъй като там се появява, внезапно и без никакво предупреждение, Нейтън от “Мисфитс”, който изаква таралеж и умира, защото го е изакал със задника (на таралежа) напред.

БСК: Това очаква всеки, който откаже да изслуша историята на моя живот в детайли.

Всички като един насочват поглед към ДУ, който обаче започва да се оглежда разсеяно и да си подсвирква. Само брат му усеща дълбоката безнадеждност в подсвикрването му и свъсва вежди.

ДС с въздишка на предопределеност прошепва на брат си:

ДС: Тя поставя живота на Елена в опасност. Трябва да я убием.

СС: Не! Може да успеем да я превъзпитаме. Но първо трябва да разберем дали не работи за Клаус.

ЕН: Идьоти!

СУ и ДУ: Боби!!!

БК въздухва дълбоко и отново се вкаменява с едно последно:

БК: Ссссссссукееее!

На екрана отново се появява БСК, а в очите ѝ се чете неразбиране. Или може би вълнение. Или гняв. Или радост. Или подозрение. Или ярост. Или злоба. Или омраза. Или заплаха. Объркани от тези взаимоизключващи се евентуални сигнали, всички освен вкаменения БК като един човек отварят пет от крилата на френските прозорци и се хвърлят във въздуха. След секунда се чуват ужасяващи, кръвосмразителни викове, крясъци и писъци. Камерата се отдръпва от въздуха зад прозорците и зрителят вижда всички отново в стаята.

БСК: не исках да ви го казвам по-рано, за да не ви изплаша. Всички вие сте призраци и ще останете тук 1001 нощи. Муахахахаха!

Иззад стола, зает от вкаменения ЕК, внезапно и без никакво предупреждение изниква Тейт Лангдън с чаша натурален сок от боровинки в ръка.

ТЛ: Наздраве.

Advertisements

Tags: , , , , ,

6 responses to “1001 нощи с Бела – A horror movie”

 1. Bella says :

  LOL “СУ и ДУ: Боби!!!” Пуци, обичам те!… и СУ и ДУ обичам….

 2. Hipparchia says :

  Добре че се деконтаминирах с подобен текст. Щото някой си е оставил ръцете върху превода на Вампирът Лестат, без да знае че такъв сквернословен и скучен превод ще му коства всичките литри кръв, които съдържа…абе може ли професионален преводач да пише “малко голяма”…

 3. Пуци says :

  Ох, сега ако кажеш, че и на светната лампа ще спиш довечера… 🙂 Ще видим дали to be continued, хляб има, не е като да няма.

  • Minka9 says :

   Това беше първоначалната ми реакция, но реших да имитирам смелост и да не си признавам.

 4. Minka9 says :

  Адреналина ми се покачи, сърцебиене, страх…
  Това ме потресе до дъното на душата. Чак изтръпнах и съпреживявах с героите, а накрая сълза от умиление към злощастната им съдба се отрони по бузата ми.
  Очаквам в продължението Кастиел(в краен случай Краули) да се намеси и да помогне на героите.
  П.П. Кокоренато и емоциите просто бяха дяволски добре уцелени.

Your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: