Стотина-двеста дни по-късно

И така, циркът е в пълен ход, няма скучен ден, майчинството е прекрасно нещо и дрън-дрън и тралала. Всъщност, ежедневието с едно общо взето спокойно бебе е приятно монотонно за тези, които, като мен, уважават рутината в разумни граници. Ето, пояснявам: бебето се събужда към 8 часа, хапва, а майка му в това време гледа стари сезони на “Свръхестествено”. След това бебето полягва да храносмели, общува с играчките и с майка си чрез смешни звуци и усмивки, в промеждутъците майка му си цъка субтитри и от време на време изпитва опасение, че първите думи на детето ще са “Goooood evening, good evening and welcome to QI!” (И по-добре това, отколкото словесния изблик във връзка с “Шифърът на Леонардо”).

Следва обяд към 12 и още един епизод на “Свръхестествено”, следобеден мързел и разходка, похапване към 4, игри и закачки докъм 7.30, когато се прибира бащата на бебето, къпе го и в 8 бебето и майка му са в леглото с двойна цел – вечеря и приспиване. След час бебето е запало блажено, както ще спи до 8 на следващия ден. Така. Рай, нали? Но, тъй като това не е романтичен сериал или роман, ще побързам да зарадвам любителите на приключения – така описаното ежедневие е много приятно, но вътрешно всички знаем, че живеем за ОНЕЗИ дни, в които циркът не спира. Ето как протича един такъв прекрасен ден:

Бебето се събужда в 7 с предупредителен хленч, чието значение е “Само се разгрявам.” Яде като невидяло и се наяжда за половината от обичайното време. Междувременно върти глава в опит да зърне случващото се на екрана, а то най-често не е за бебешки очички-звездички. От опити да й държа главата накъдето трябва получавам наченки на мускулна треска в предмишницата. Слагам я да храносмила, излизам за 5 минути. При връщането си я виждам обърната по корем, хленчеща и, естествено, повърнала два пъти. Е, поне е повърнала на чаршафа, няма нужда от преобличане. Но пък има нужда от смяна на пелената, за трети път в рамките на един час, защото в тези прекрасни дни бебето е с разхлабен стомах и предлага набор от жизнерадостни цветове – от яркогорчичножълто до тревистозелено (Не се шегувам, цветовете са великолепни!).

Следват около два часа мрънкане, защото е по корем, рев при обръщането по гръб и мигновено мятане обратно по корем, след което следва рев, защото е по корем и така нататък до момента, в който ми писва и й давам да яде. Яде два часа (2 ч.) с кратки придрямвания, а аз се схващам, но не ми пука, защото бебето МЪЛЧИ и това е най-важното. В момента, в който устата му се освободи, обаче, става ясно, че това не е бебе, а демон от Ада, скрит в пухкаво розово телце, което ти се иска да щипеш, да щипеш, да щипеш… Но ние не сме такива хора, разбира се.

Два часа скърцане със зъби за мен и два часа монотонно мрънкане, разнообразявано с изблици на къртещ рев, сякаш НЯКОЙ Я ДЕРЕ ЖИВА. Отново ядене, часът не е от значение, разходката се отменя, защото времето е кофти и духа вятър (примерно), пак рев, пак ядене, пак рев, пак ядене, банята се отменя, защото разбира се точно в тези дни бащата-теляк работи до по-късно от нормалното, рев, ядене, бебето заспива. Но ще се събуди след половин час, после след още половин час, после пак и така докъм полунощ, когато ще хвърли кърпата за кратка пауза, за да се събуди отново към 3.

Когато оцелееш след такива дни – като се има предвид, че не можеш да люснеш една голяма водка и да изпушиш кутия цигари, ставаш храбър, неустрашим, корав индивид, готов да посече с един удар произволен Волтури*, да изкара сърцето на Ерик Нортман**, да прегризе гърлото на Деймън Салваторе*** и да се изправи в открит двубой със ‘сичкото левиатан**** и да ги разкъса на пар-чен-ца!

Такива ми ти работи с майчинството.

 

*Знам. Срамно е, но въпреки най-добрите ми намерения, “Зазоряване” биде заснет и ще бъде и гледан. На кино. Знам. Знам.

**Щото е стар и силен, не че имам нещо лично против него.

*** Голяма ми е мечта, няма какво да крия.

**** Седми сезон не е като шести, алелуя!

 

ПП Видно е, че имам време да гледам сериали, значи нещата не са толкова лоши. 😉

Advertisements

Tags: , ,

Your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: